Cosmas en Damianus Groesbeek - Nieuws vanuit parochie

Nieuws vanuit parochieCeciliafeest 2020


Een bijzonder feest dit jaar. Geen feestelijk gezongen H. Mis, geen feestje met alle leden en hun partners.


Jammer, maar toch wilden we iets bijzonders doen, want we hebben dit jaar één jubilaris.


40 jaar lid van ons koor.


Een zeer gewaardeerd lid. Reeds in het eerste jaar van zijn lidmaatschap gebombardeerd tot voorzitter van het toen nieuw opgerichte koor. En hij heeft dit heel wat jaren (35 jaar) volgehouden. Ook in de meest turbulente tijden zoals fusies met andere koren, en sluiting van verschillende kerken.


Hij is nu na 40 jaar, nog een zeer actief lid: een gewaardeerd “bas”, onze fotograaf, onze vervangend dirigent. Een man, zo fanatiek dat hij ons koor met zijn bijna dagelijkse mailtjes (gedichtjes, puzzels, foto’s) tijdens deze Coronatijd moed in spreekt. Hij houdt ons bij elkaar, houdt zodoende contact met allemaal.


Daarom hebben alle mensen van ons koor hem persoonlijk een kaartje, mailtje of telefoontje gestuurd. En wij, als bestuur, hebben hem vereerd met een “op afstand” bezoekje, met een prachtig boeket.


Simon Meilink, bedankt voor je tomeloze inzet.


En afgesproken: zodra het weer kan vieren we jouw jubileum met een, door jouw gekozen liederen,gezongen H.Mis; met de bijpassende insignes, opgespeld door onze pastor Aloys van Velthoven en het feestje met al onze leden.


Simon, proficiat namens ons koor Horst Sion Breedeweg.


Tevens wensen wij alle koorleden, onze dirigent en alle medeparochianen, ondanks deze bijzondere tijden, een Zalig Kerstfeest en een gezond nieuw jaar toe.


Voorz: Lianne Alsemgeest.