Cosmas en Damianus Groesbeek - Nieuws vanuit parochie

Nieuws vanuit parochieAfscheid van liturgie-assistente Gerda van Dreumel

Op zondag 4 juli is tijdens en na de eucharistieviering in Breedeweg afscheid genomen van liturgie-assistente Gerda van Dreumel. Daarbij waren haar man en andere familieleden aanwezig, evenals de collega liturgie-assistenten. Zie foto’s. Tijdens de viering sprak pastor Kees Bruin lovende woorden over de grote inzet van Gerda voor de parochie. Ze is vele jaren actief geweest bij het begeleiden van communicanten en vormelingen. Ook heeft ze veel energie gestoken in het werk van de avondwakegroep en het bij de tijd brengen van de avondwakes. Verder was ze onder meer collectante. Een taak die ze nog een tijdje wil voortzetten, is het schoonmaken van de kerk. Dat is erg fijn! Na de viering sprak pastor Peter Pot een kort woordje namens het pastoraal team. Als teken van hartelijke dank, bood hij Gerda namens de parochie de Paaskaars 2020 aan. Gerda, nog vele gezonde jaren toegewenst, samen met Toon, kinderen en kleinkinderen!

Samenwerking tussen parochie en voetbalvereniging

De parochie heeft 40 knielkussentjes uitgeleend aan voetbalvereniging De Treffers in Groesbeek. Pastor Peter Pot heeft deze kussentjes overhandigd aan Treffers-voorzitter Theo Jochoms, in het bijzijn van koster Pierre Ronden. De voetbalvereniging gaat deze kussentjes gebruiken voor de ‘coffee-to-go’ op het terras bij de kantine. Met dit kleine gebaar helpt de parochie de voetbalvereniging graag bij het weer opbouwen van het verenigingsleven. Wanneer de coronamaatregelen zijn opgeheven, zullen de knielkussentjes teruggebracht worden.


Foto: Marco Schoofs.
Zie ook: https://www.detreffers.nl/zacht-zitten-met-coffee-dankzij-de-kerk/
Kerkklok De Horst weer geluid

Voor het eerst sinds maanden is de kerkklok in De Horst op zaterdag 5 juni weer geluid bij een begrafenis.
Dat heeft de familie en de mensen in De Horst goed gedaan.


Bekijk hier het filmpje.Afscheidsviering kerk De Horst

Op zaterdag 1 mei 2021 was de afscheidsviering in de kerk op De Horst.
Voorgangers waren pastoor Aloys van Velthoven en pastor Peter Pot.
Lector was Truus Peters en koster was Rikie Straatman.
De viering werd ondersteund door mooi gezang van koorleden.
Oud-pastor Jos van Rooij sprak woorden van herinnering.
Aan het eind van de viering werden het Allerheiligste, het evangelieboek, de paaskaars en de relieken de kerk uit gedragen.

Omroep Berg en Dal heeft mooie opnamen gemaakt van de laatste viering.
Zie hier het filmpje: https://www.omroepbergendal.nl/8248-laatste-heilige-mis-in-heilig-hart-kerk-de-horst

In verband met de verkoop van de kerk op De Horst heeft de bisschop besloten om deze kerk per 17 april 2021 aan de eredienst te onttrekken. Dat besluit van de bisschop heet een Decreet.


Decreet bisschop - onttrekking eredienst kerk De Horst - april 2021

Alle foto’s: Piet SpanjersNetje Janssen bedankt!

Netje Janssen heeft afscheid genomen van de MOV-groep (Missie Ontwikkeling en Vrede). Ze begon 36 jaar geleden bij het zogenoemde Missie Comité in Breedeweg. Na het samengaan van de parochies ging ze deel uitmaken van de gezamenlijke MOV-groep. Op 15 april 2021 heeft ze tijdens de vergadering van de MOV-groep afscheid genomen. Pastor Peter Pot bedankte Netje Janssen voor haar grote inzet in al die jaren. Bernadette Janssen overhandigde haar een mooi boeket bloemen. De MOV-groep bestaat op dit moment uit: Teun van Grinsven, Ria Baams, Bernadette Janssen en Peter Pot. Wie belangstelling heeft voor deze groep, kan zich melden bij één van de leden van de MOV-groep.