Cosmas en Damianus Groesbeek - Jeugd en Jongeren

Jeugd en Jongeren

Kind, Gezin & Jongeren


Afbeeldingsresultaat voor tekening zon NIEUWS VAN DE WERKGROEP KINDERKERK - Komend schooljaar zal de werkgroep kinderkerk zich gaan inzetten om iedere maand een kindernevendienst te gaan verzorgen tijdens de eucharistieviering in C&D. Net na het begin van de mis gaan de kinderen o.l.v. werkgroepleden naar het parochiecentrum, waar zij een eigen programma aangeboden krijgen, meestal op basis van het evangelie van de betreffende zondag. Je bent als ouder altijd van harte welkom om een keertje mee te komen kijken! De eerstvolgende kinderkerk na de vakantie zal zijn op zondag 29 september om 10.00 uur in C&D.


Afbeeldingsresultaat voor tekening zelfgemaakte vlieger NIEUWS VAN DE BIJBELKNUTSELCLUB - Voor alle kinderen van groep 4 t/m groep 8 is de Bijbelknutselclub. Ook komend jaar willen we weer keileuke clubdagen houden, met veel verhalen uit de bijbel, spel, uitdaging en ...uiteraard knutselen. De eerstvolgende middag zal zijn op zaterdag, 28 september. De tijd wordt later nog doorgegeven, maar schrijf 28 september alvast op de keukenkalender!


Heb jij een eigen motto of wapenspreuk? Afbeeldingsresultaat voor tekening wapenschild

NIEUWS VAN DE WERKGROEP GEZINSVIERINGEN - In het nieuwe schooljaar is de eerste gezinsviering op 24 augustus, om 18.30 uur. Maar nu is het tijd om vakantie te vieren! Tijdens je vakantie ga je misschien wel ergens heen: naar zee, naar het bos, naar een speeltuin of een oud kasteel bezoeken, of een museum… In een kasteel zie je vaak een ‘wapen’ van een familie of een wapenschild. Iedere koning, elke ridder had vroeger een eigen wapenschild, maar ook nu nog heeft iedere stad en ieder land een eigen vlag en wapenschild, denk maar aan voetbalvereniging DVSG of de Treffers bijvoorbeeld! Ken je deze schilden? Soms zie je ook mooie spreuken op deze wapenschilden staan, meestal in het Latijn. Het zijn motto’s, ook wel lijfspreuken genoemd. Maak er een foto van en stuur deze op naar annekevanveelen@gmail.com De mooiste spreuken zullen we ophangen in de eerstvolgende gezinsviering op 24 augustus om 18.30 uur, in de C&D.


Rode Hartjes Ballonnen 25cm 6 stuks NIEUWS VAN DE WERKGROEP EERSTE COMMUNIE - Op moederdag, zondag 12 mei, hebben 30 kinderen uit De Horst, Breedeweg, Stekkenberg en het centrum hun Eerste Heilige Communie ontvangen in de H. Mis met Pastoor Henk Janssen, pater Kees Bruin en pastoraal werkster Anneke van Veelen. Het was een feestelijke viering met medewerking van Fanfare Wilhelmina en Mikado. Het thema was dit jaar ‘stap voor stap’. Mooie rode roos geïsoleerd op wit. Perfect voor achtergrond wenskaarten en uitnodigingen van de bruiloft, verjaardag, Valentijn Stockfoto - 34622923 Dit thema kwam terug in het evangelie van de Emmaüsgangers en het praatje even daarna met de communicanten. Centraal stond de liefde van Jezus voor hen, voor zijn vrienden op de weg naar Emmaüs en voor alle mensen. Zijn liefde mogen wij ook ‘stap voor stap’ verder dragen. Die liefde en de feestvreugde van deze bijzondere viering werd verder gedragen door de communicanten, die rode rozen uitdeelden aan willekeurige kerkgan­gers. Van harte proficiat aan jullie allemaal die in deze viering voor het eerst Jezus in de Heilige Communie hebben ontvangen!

De werkgroep Eerste Communie heeft uitbreiding nodig en zoekt dringend nieuwe, enthousiaste vrijwilligers! Zit uw kind in groep 3 en/of 4, dan bent u van harte welkom, zeker als uw kind op basisschool Op De Horst of Op Den Heuvel zit. Maar ook jeugdiger of wat verder gevorderde ouders zijn welkom om onze groep te versterken! U kunt u aanmelden of meer inlichtingen verkrijgen bij pastoraal werker Anneke van Veelen, tel. 06-13100544 of annekevanveelen@gmail.com


NIEUWS VAN DE WERKGROEP VORMSEL –

Beste ouders, beste jongens en meisjes in groep 7,

Vlam en dook in mozaïek stijl als een kerkraam Stockfoto - 52726065 na de zomervakantie beginnen we al met de voorbereiding op het vormsel dat op zaterdag 9 of 16 november zal plaatsvinden. Het vormsel is een bevestiging en een bekrachtiging van je doopsel. Het doopsel en het vormsel horen bij elkaar. Het woord ‘vormsel’ is afgeleid van het woord ‘vroom’. Oorspronkelijk betekent dat ‘dapper, krachtig’. In het sacrament van het vormsel ontvangen alle jongens en meisjes de kracht van de Heilige Geest.

Wil jij meedoen met deze vormselvoorbereiding?

Wacht niet langer en meld je zo snel mogelijk aan (maar uiterlijk vóór 17 augustus) bij Annemieke Giebels: miekgiebels@chello.nl

NIEUWS VAN DE COOLE KERKCLUB - Op het moment dat dit parochieblad in de maak is, zitten veel van jullie nog in je tentamenweken. En daarna…een eindeloos lange zomervakantie! Veel plezier allemaal en tot september! Wil je meedoen aan onze activiteiten en op de hoogte blijven van de laatste bijeenkomsten en nieuwtjes? Stuur dan een appje of berichtje naar Anneke van Veelen, tel. 06-13100544, dan voegt zij je toe aan de WhatsAppgroep van de Coole Kerkclub.


ZOMERKAMPEN IN DE ZOMERVAKANTIE!

Heb je in de zomervakantie niets te doen en wil je graag erop uit? Ga dan mee met één van onderstaande zomerkampen. Een tip: meld je snel aan!

Jongens van 7 t/m 12 jaar: zomerkamp in Wellerlooi, 5 t/m 9 augustus 2019

Sporten en spelen in het bos, leren over God, nieuwe vrienden maken en een geweldige bonte avond! Kosten: € 85,-

Meisjes van 7 t/m 12 jaar: zomerkamp in Weert, 5 t/m 9 augustus 2019
Leuke buitenspellen doen, veel leren over God, mooie knutselwerken maken en nieuwe vriendinnen maken. Kosten: € 85,-

Jongens van 12 t/m 17 jaar: survivalkamp in Epen, 12 t/m 16 augustus 2019

Klimmen, hiken, geloof, mountainbiken, zwemmen en goede vrienden maken; wat wil je nog meer? Kosten: €100,

Meiden van 12 t/m 17 jaar: Meidenkamp in Sittard, 12 t/m 16 augustus 2019
Gezelligheid, geloof en sportiviteit; drie ingrediënten die bij elkaar het ideale recept zijn voor een fantastisch kamp. Kom je ook? Kosten: € 90,-

Info: Veroniek Christ, t: 06-20980556 of v.christ@bisdom-roermond.nl

Ook zeilkamp voor jongens van 12-18 jaar (10-17 aug) en WKJ Zomerkamp voor jongeren van 12-16 jaar in Venray (10-17 aug) - klik hier voor het volledige overzicht.
Beste ouders, opa’s en oma’s van onze jongste parochiaantjes,


Op zondag 30 juni om 10.00 uur is er een eucharistieviering in de C&D, waarbij er kinderkerk is voor de allerkleinsten: tijdens de viering gaan we - direct na het welkom - met de kinderen naar het parochiecentrum voor hun eigen kinderkerk met als thema het waaien van de Geest. Aan het einde van de viering zullen we weer terugkomen in de kerk. Jullie zijn allemaal van harte welkom om 10.00 uur!


Tot ziens!


De Werkgroep Kinderkerk


NIEUWS VAN DE WERKGROEP GEZINSVIERINGEN

De eerstvolgende en tevens laatste gezinsviering in dit schooljaar is op zaterdag 8 juni om 19.00 uur in de kerk van C&D. Alle kinderen, in het bijzonder de communicanten van dit jaar, zijn van harte welkom! Neem vooral jullie ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s mee.


NIEUWS VAN DE WERKGROEP 1E COMMUNIE

In de afgelopen weken hebben de communicanten een bezoek gebracht aan de bakker op de Horst en bij de Buurtsuper in de Breedeweg. Ze mochten er, Afbeeldingsresultaat voor broodhaantje onder andere, een broodhaantje maken. Fijn dat we ook dit jaar weer welkom waren!

Afbeeldingsresultaat voor 1e Communie En dan is het bijna zover!! Op 12 mei zullen 30 communicanten hun Eerste Heilige Communie gaan ontvangen. De viering is om 10.00 uur in de Cosmas en Damianus kerk. Deze weken maken de kinderen hun laatste werkjes af in het werkboek en knutselen nog even aan hun versierde doos die straks op het altaar komt te staan. Ook wordt er nog extra geoefend op Het Onze Vader en Wees Gegroet. Natuurlijk hebben we nog een generale repetitie, en dan op naar een mooie zondag op 12 mei.


NIEUWS VAN DE COOLE KERKCLUB

Afbeeldingsresultaat voor Wie is de mol Een paar Coole Kerkclubbers organiseren eind mei/ begin juni een eigen Wie Is De Mol. Wil je ook meedoen en ben je 11 jaar of ouder, meld je dan aan bij Anneke van Veelen, 06-13100544 of a.vanveelen@cosmasendamianusgroesbeek.nl, dan voegt zij je toe aan de WhatsAppgroep. Dan word je op de hoogte gehouden van deze en alle andere activiteiten van de Coole Kerkclub, dus te zijner tijd word je dan uitgenodigd voor het spel Wie Is De Mol!


GEDACHTEN VAN VORMELINGEN - Afgelopen zaterdag 17 november hebben wij het vormsel ontvangen van Bisschop G. de Korte in de Cosmas en Damianus Kerk. Als voorbereiding zijn wij in groepjes bij een gastouder in huis geweest en hebben wij samen in een werkboek veel over het vormsel geleerd. Dit was altijd heel erg gezellig. We hebben een bezoek gebracht aan de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting. Deze kerk mochten wij bij binnenkomst in het donker bewonderen, dit was heel erg mooi. We zijn samen in een bus naar Den Bosch geweest waar wij de St. Jan hebben bezocht. Daar hebben wij ook kennisgemaakt met Bisschop De Korte in de Herderskapel. We hebben een rondleiding gehad in de kerk door een vrijwilliger, hij heeft ons veel verteld over de geschiedenis van de St. Jans kathedraal. Een leuk weetje van de beelden van de St.Jan is: buiten is er een beeld van een moderne engel met een mobieltje. Voordat we naar huis gingen met de bus hebben we nog een foto gemaakt samen met de Bisschop voor de St. Jan. We hebben een mooie viering gehad, en wij zijn heel blij dat wij het vormsel hebben gedaan.

Veel groetjes van Noud, Sebastiaan, Kyara, Mila, Laura en Anouk