Cosmas en Damianus Groesbeek - Diaconie

DiaconieAfbeelding met kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving Actie voor eenzame mensen

Onze parochie heeft in deze coronatijd een eenvoudige actie voor eenzame mensen opgezet. Met een prachtig resultaat! Er kwam bijvoorbeeld een vrouw uit Nijmegen op de fiets naar de pastorie met twintig zelfgemaakte kaartjes. Ouders bezorgden kaartjes die hun kinderen hadden getekend en geschreven. Alleenstaanden maakten kaartjes voor andere alleenstaanden. Ook zijn er ontroerende kleurplaten en knutselwerkjes opgestuurd door een onderneming met medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met een kleine moeite kunnen eenzame mensen zo wat warmte ontvangen. Hartelijk dank voor de deelname!
Sinds begin 2021 zijn we gestart met een telefooncirkel voor eenzame mensen. Als u iemand wilt bellen die eenzaam is, of als uzelf gebeld wilt worden, dan kunt u dat doorgeven aan pastor Peter Pot.

Afbeelding van Piyapong Saydaung via PixabayVoedsel voor de voedselbank


Tot en met Pasen is er de mogelijkheid houdbaar voedsel voor de voedselbank af te leveren in de Cosmas en Damianuskerk te Groesbeek en de Mariakapel van de Antoniuskerk in Breedeweg. Denk hierbij aan voedsel in potten, blikken, pasta, enzovoort. Inmiddels zijn er meerdere gevulde dozen afgeleverd bij de voedselbank. Bedankt hiervoor!


De Cosmas en Damianuskerk is elke ochtend open van 9.30 uur tot 12.00 uur. Bij de Mariakapel in Breedeweg de spullen graag door het hek heen schuiven. De Mariakapel is elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend.


Pastor Peter Pot